perjantai 29. syyskuuta 2017

Don Gere: Werewolves on Wheels (Soundtrack-haaste, 32/201)

Ajattelin pitkästä aikaa potkaista tätäkin kuunteluhanketta eteenpäin, tässä siis kuunnellaan läpi Rate Your Music -sivustolle jonkun kokoamaa listaa mahtavista genreleffojen (tai jotain sinne päin) sountrackeista.

Harmikseni huomasin äsken että listan (Stunning Soundtracks for Trashy Movies) luoja on muuttanu nimikkeiden sijoituksia ja pidentänyt entisestään listaansa, eli tähän mennessä numerojärjestyksessä läpi käymäni nimikkeet ovat nyt ehkä ihan toisessa paikassa kuin ennen.

Mokellusta tasoittaakseni ajattelin korjata tähän mennessä tapahtuneet muutokset koostamalla oman master-listan, johon enää jälkikäteen tulevat muutokset eivät vaikuta. Linkkaan tähän mennessä käsittelemäni nimikkeet siihen, riippumatta pitääkö blogimerkintöjen otsikossa oleva paikkatieto enää paikkaansa. Oge? (edit: Masterlista löytyy nyt täältä.)




Tällä kertaa oli käsittelyssä vähän erilainen (tai ehkä ei sittenkään) soundtrack. En ole nähnyt Werewolves on Wheelsia (1971), mutta sen trailerin olen muutaman kerran nähnyt jonkun halpis-DVD:n lisukkeena. Levyllä (lainaa Helmetistä) on muuten myös yhtenä bonus-raitana trailerin ääniraita yhtenä "kappaleenaan", mutta elokuvan lupaamasta pöljyydestä ei minun mielestä vielä leffan musiikki kerro.

Yleisfiilikseltään soundtrack-albumi on viipyilevä. Instrumenttina päällimmäksenä on kireähkön kuuloinen akustinen kitara, joka melkein yhdellä plimputtelevalla teemalla vetää koko levyn läpi. Rehellisesti sanoen en ihan ymmärrä soundtrackin asemaa elokuvan (oletettuna) äänimaisemana, koska se ei ainakaan saa elokuvaa kuulostamaan yhtään niin ronskilta, rääviltä tai pelottavalta kuin mitä elokuvan mainosmatskut (kuten juliste yllä).

Levystä jäi aika löysä fiilis, helppoa kuunneltavaa eikä ollenkaan mitä elokuvan musiikin olisi voinut kuvitella olevan. Ehkä itse elokuva kuitenkin on jotain ihan muuta kuin mainokset kertovat? Listan kokoaja hehkuttaa krautviboja ja countryn vaikutusta, joista jälkimmäinen ainakin menee mulla aika valitettavan automaattisesti hohhoijaa-osastolle. Eli valitettavasti ei ollut tämä lättynen parhaiten uppoavaa materiaalia minulle.

Geren toinen krediitti Discogsissa näyttää olevan albumi nimeltään Don & Stevie, joka ehkä on enemmän psykeä ja folkkia kuin tämä ihmissusi-seikkailu. Ainakin sen uuden painoksen julkaisija on liki poikkeuksetta korkeatasoisia julkaisuja tuottanut Finders Keepers (joka on siis julkaissut myös Werewolves on Wheelsin levyn tällä vuosikymmenellä). Pitääpä pistää kuunneltavien listalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti